Så investerar du dina pengar på ett säkert sätt

Att ha en bra inkomst och faktiskt spara sina pengar är viktiga element för att bygga ett stabilt kapital. Men till dagens räntor kommer dina sparpengar knappast göra dig förmögen. För att lyckas nå de finansiella mål du har kan du behöva investera dina pengar också.

Att investera sina pengar är nyckeln till förmögenhet. Men chansen för att man går med stor förlust är tyvärr också rätt hög i samband med investeringar. Så hur gör man för att investera sina pengar på ett säkert sätt? Hur kommer man igång och vad ska man försöka undvika? Dessa frågor vill vi försöka besvara i artikeln.

Se till att pengarna förbi säkra

Investeringar i till exempel aktier kan innebära att värdet på ditt kapital förändras från en dag till en annan. Visst är det möjligt att återhämta sig från förlusterna på lång sikt, men om du förväntar dig att kunna använda dig av pengarna inom några år är det viktigt att inte endast investera på lång sikt. Du måste också kunna försvara dig mot marknadens kortsiktiga upp och nedgångar. Se därför till att du investerar både på kort och lång sikt för att försäkra dig om att du faktiskt tjänar något på dina investeringar.

Diversifiera din portfölj

Något som de allra flesta framgångsrika investerare har gemensamt är att de har en väl diversifierad investeringsportfölj. Deras portfölj består inte endast av aktier – de vågar också investera i annat. En diversifierad investeringsportfölj innehåller således ett par olika värdepapper, som exempelvis valutahandel och olika fonder. Framgångsrika investerare slutar dock inte här, de vågar dessutom ge sig på trender som exempelvis kryptovalutor, och vågar använda sig av verktyg som bitcoin prime för att nå deras mål. De vet att det inte finns något självklart svar på vad som utmärker en bra gentemot dålig investering och därför gör de vad de kan för att investera i lite av vart.

Använd endast legitima källor

Säkerhet i form av en diversifierad portfölj är en sak när det kommer till investeringar, men en annan är också att endast använda sig av legitima källor. Med det menar vi att du inte bara ska sätta in en tusenlapp hur som helst på en plattform som påstår sig erbjuda valutahandel eller kryptoinvesteringar. Använd istället legitima sidor, som Avanza.se, https://bitcoincodesweden.com/, eToro.com och Nordnet.se. Det finns såklart hundratals andra aktörer men innan du bestämmer dig är det då smart att läsa omdömen.

Följ med på börsen

Vill du lyckas med dina investeringar samt minimera risken för att råka ut för en plötslig stor förlust, ja då måste du följa med på börsen. Det dyker hela tiden upp ny information eftersom värdet på tillgångar konstant rör på sig, och det kan vara svårt att hålla koll på allt. Vi föreslår en sida som Börskollen.se för att hålla dig uppdaterad, men också ett dagligt besök till Aftonbladets ekonomisida och Privata Affärer. Ett tips är att ställa in notifikationer på din mobil så du alltid är klar till att köpa eller sälja!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0