Så fungerar pokerklienter & så vet du att de är säkra

Om du någonsin spelat med riktiga pengar online så har du säkerligen stött på de så kallade “pokerklienter”. Detta är något som spelsajter integrerar på sina sidor för att förbättra deras användares pokerupplevelse. Faktum är att de flesta pokerspelarna ser dessa klienter som den viktigaste aspekten av deras spelande online.

Pokerklienter när något som finns på de flesta spelsidor idag, det vill säga nätcasinon, bettingsidor så väl som sidor som är helt tillägnade pokerspel! “Pokerklient” är ett begrepp som enklare gör att man kan sätta fingret på vad de innebär. De är helt enkelt programvaror, som möjliggör det för spelare att spela poker i ett pokerrum – online! Låter det komplicerat? Oroa dig inte, vi kommer diskutera hur detta revolutionerande fenomen fungerar nedan, samt gå igenom hur man hittar säkra pokerklienter.

Pokerklientens programvara är betydande för din spelupplevelse

Som vi redan varit inne på är pokerklienten det som erfarna pokerspelare tänker mest på när de väljer spelsida. Idag använder sig olika spelbolag av olika pokerklienter baserade på olika programvaror. Detta kan göra valet av spelsida väldigt svårt för dig som aldrig spelat poker förr. Men det behöver inte vara så svårt ändå.

Du måste först och främst förstå att en pokerklient är uppbyggd på en särskild programvara. Denna programvara kan vara utvecklad av olika leverantörer och därmed kan kvaliteten skilja sig drastiskt. Programvaran som används på en pokersajt är placerad på en central server och kommunicerar med datorerna för alla spelare som är inloggade på hemsidan. Denna programvara håller koll på alla cash-games så väl som turneringar och visar relevant information så att spelare kan se vilka spel som finns tillgängliga för dem. Den visar även en grafisk representation av spelbordet när en spelare gått med; och alla de händelser som sker under spelets gång.

 

Ladda ner eller spela direkt på sidan?

Förr var det endast möjligt att ladda ner pokerklienter för att spela poker på spelsidor. Detta ledde tyvärr till att många svindelsidor dykte upp på nätet, där pokerentusiaster lockades med att ladda ner en pokerklient som visade sig vara virus. Idag har det därför blivit allt vanligare för spelare att spela poker direkt på sidorna via sin webbläsare. Förutom säkerhetsaspekten är det många som väljer att spela direkt via sin webbläsare eftersom de då slipper slösa på minnet på sin enhet. Sedan möjliggör det även för mobila spelare att spela direkt via sin mobils webbläsare, så fördelarna är många.

Upplevelsen är dock nästintill alltid bättre genom en nedladdad pokerklient. Varför? Det får plats så mycket mer på dessa! Det finns ju trots allt en anledning till varför spelbolag valt att utveckla och integrera dessa. Men hur ser man skillnad på de legitima och virusdrabbade klienterna då? Det enklaste sättet är helt enkelt att välja en klient från en pålitlig spelsida från första början. Välj en aktör du hört talas om och hört gott om. Alternativt en från pokerregler.nu, där det finns listor av legitima pokersidor med pålitliga pokerklienter att välja mellan. Då kan du vara säker på att det inte är något fuffens med klienten du laddar ner!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0