De 3 bästa antivirusprogrammen för gamern

Många gamers tenderar att se bort från det faktum att antivirusprogram är en oerhört viktig aspekt för säkert online-spelande. Varför? Tja, det är helt enkelt rätt tråkigt att tänka på, särskilt när man är mitt i en spelsession. Men att ha ett bra antivirusprogram är viktigare än någonsin förr.

Vi ser tyvärr att cyberbrott ökar trots att säkerheten online blir bättre. Det räcker inte alltid längre med att försöka hålla sig undan från sajter som ser virusdrabbade ut eller att undvika att öppna mejl från någon som påstår sig vara en nigeriansk prins. Numera behövs det antivirusskydd även för den som spelar rofyllt på sin dator så väl som mobiltelefon eller surfplatta.

Men som alla gamers garanterat redan är medvetna om finns det en uppsjö av antivirusprogram på cybernätet. Hur vet man vilket antivirusprogram som är bäst då? Låt oss besvara det här!

1.    Avast Antivirus

Givetvis listar vi Avast högst upp på listan över de bästa antivirusprogrammen för gamern. Generellt har Avast ett väldigt bra virusskydd som samtidigt inte påverkar datorns prestanda negativt. En av de största fördelarna med just Avast Antivirus för gamers är att den senaste utgåvan av skyddet lägger till ett så kallat “automatiskt spelläge”. Detta innebär att skyddet systematiskt stänger av popup-fönster och minskar operativsystemets belastning när man spelar ett CPU-krävande spel.

Förutom detta är Avasts Antivirus en fräsch och innovativ programvara med ett praktiskt användargränssnitt. Som de flesta andra virusskydden, inklusive de två listade nedan, finns det gratisversioner av Avast samt de varianter man behöver betala en summa pengar för. Betalversionen är givetvis den bästa, men ställer du inte så höga krav fungerar gratisversionerna bra de också.

2.    Bitdefender Antivirus

Ett annat mycket tillförlitligt antivirusskydd är Bitdefender. Bitdefenders Plus-utgåva är givetvis betydligt bättre än den kostnadsfria versionen, men vi rekommenderar bägge skydd. De fungerar båda två utmärkt när det gäller virusdetektering, filtrering på nätet och blockering av åtkomst till skadliga hemsidor. Precis det som ett bra antivirusprogram ska göra med andra ord.

Obs på att ett antivirusskydd som Bitdefender inte behövs på spelkonsoler som Nintendo Switch, Xbox eller Playstation. Här är det istället smart att läsa på sajter som Nintendoswitch.io, Xbox.com eller Playstation.com för att försäkra dig om att du spelar på korrekta och legitima spelutgåvor. Spelar du de respektive spelkonsolernas onlineversioner av sina spel rekommenderas Bitdefender återigen för att minimera potentiella faror.

3.    Kaspersky Antivirus

Trea på listan kommer en av storfavoriterna Kaspersky. De har länge varit ett etablerat varumärke på marknaden för antivirusprogram och rosats tack vare sina praktiska säkerhetsverktyg. Kaspersky Antivirus möjliggör det för användaren att skapa krypterade mappar för att slippa överbevakning vid spel online, men även lösenordssynkronisering mellan flera enheter och massa andra ting.

Kaspersky Antivirus, precis som de andra virusskydden, är praktiska att använda när man spelar online. Det spelar egentligen ingen roll om du friskar upp ditt minne på sudoku24.io eller testar turen på en pokersajt – oavsett vad är det bra att tillämpa de säkerhetsverktyg som finns för att undvika att ens enhet utsätts för virus och liknande cyberbrott.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0