Så fungerar VPN på mac

Internet har utvecklat sig till en stor plats dit man kan söka sig för både nöje såväl som för arbete. Mycket av det vi människor känner till finns idag på nätet. Det är till exempel våra arbetsredskap till jobbet, våra bankkonton, våra sociala kontakter, iallafall några av dem och till och med våra dejter. Mycket av det som händer i våra liv kanske börjar, slutar eller iallafall, finns på internet. Det gör såklart att säkerheten på nätet blir allt viktigare.

Säkerheten på internet är något som allt fler har prioriterat de senaste åren. Inte nog med att man kan få diverse virusprogram på sin dator, man till och med få sina bankupplysningar stulna, vilket det vittnas om i medierna. Såklart är det endast ett fåtal personer som utsätts för brott om man ser till helheten, men det är tillräckligt många för att den generella internetanvändaren har börjat få upp ögonen för de riktigt avancerade virusprogrammen.

Visste du detta om VPN?

De flesta idag vet att ett bra, stabilt och säkert virusprogram kostar en slant och det är man villig att betala. Det finns faktisk flera olika typer av virusprogram och en av de nyaste typerna som finns på marknaden är de så kallade VPN-program eller VPN-tjänst. En VPN-tjänst fungerar som ett program man installerar på sin dator.

När man loggar in i programmet kan man välja bland olika länder som man vill surfa ifrån. När man klickar på ett land och väljer anslut blir man ansluten till en server i det landet. Det gör att man i praktiken surfar från det landet. Det finns många fördelar med att kunna välja sin geografiska placering när man surfar runt på internet. Många streamingsidor för film och serier som exempelvis Netflix använder det som kallas geoblockeringar, en förkortning för geografisk blockering. Andra webbplatser som exempelvis vissa shoppingsidor använder också denna typ av begränsning.

Geoblockering av serier och filmer

En geoblockering betyder alltså att de personer som befinner sig utanför ett visst geografiskt område inte kan se delar av sidan. På en streamingsida kan det handla om att man inte kan se visst innehåll och på en shoppingsida kanske man inte kan köpa vissa saker. Man kan dock gå runt denna typ av blockering och begränsning för användaren med en VPN-tjänst. Det är en enkel metod för att kunna besöka sina favoritsidor oavsett var i världen man själv befinner sig.

För användare av mac-datorer finns exempelvis Express VPN och för användare av pc-datorer finns det andra typer av VPN-tjänster att använda sig av. Det finns ytterligare en sak med VPN-tjänster som är en stor fördel. För inte bara att du med en VPN-tjänst kan besöka dina favoritsidor du får även ett extra skydd mot hot och virus på internet. Det är en ganska lättförståelig teknisk lösning som man använder i VPN-programmet och den kan förklaras som en tunnel.

Din informations skickas i denna tunnel som fungerar som en skyddande sköld. Det gör att både du och din information blir osynlig på internet och din information kan därför inte stjälas i ett öppet nätverk till exempel på ett café eller på en flygplats, som annars är fallet.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0