En säkerhetsguide för trav-spelaren

Om du älskar spel på trav lika mycket som vi gör har du kommit helt rätt. Vi älskar den nervkittlande spänningen av ett lopp där hästarna susar fram på travbanan och man hejar på den man hoppas blir den vinnande hästen. Pengarna i potten är vanligtvis väldigt lukrativa, men det som gör en trollbunden är mycket mer än bara summan man kan kamma hem.

Men trav-spelaren måste, precis som alla andra onlinespelare, akta sig för vissa potentiella faror online. Det finns en risk för att man utsätts för cyberbrott som hackers och virus. Extra farligt är det när man spelar med riktiga pengar. Här har vi därför sammanställt en säkerhetsguide för trav-spelaren, så att du ska kunna njuta fullt ut av ditt intresse för hästar.

Spela endast på legitima spelsidor

Det viktigaste när det kommer till spel på trav online är att endast spela på legitima spelsidor. Precis som du inte hade vänt dig till ett spelombud som inte är officiellt känt, ska du heller inte vända dig till en spelsida för trav som inte är det.

Det första alternativet du bör vända dig till är de svenska, officiella aktörerna som ATG och Svenska Spel. Här finner du ett utbud av travspel som utan tvekan kommer att leva upp till dina krav. Vill du vidga dina vyer kan du med fördel även vända dig till en sida som travsport.io för att se ytterligare utbud av legitima spelbolag på marknaden för travspel.

Se till att ha ett antivirusskydd installerat

Oavsett vad du gör på din enhet, om det så är på din PC, Mac eller mobiltelefon, är det nödvändigt att ha ett antivirusskydd installerat. Med ett antivirusskydd förhindrar du nämligen att potentiella virus och malware angriper din enhet. Skulle ett virus eller en hacker försöka tränga sig in i din enhet får du ett varningsmeddelande om detta i tid och programmet kommer att göra vad de kan för att förhindra skadegörelse.

Bara för att du har ett antivirusskydd installerat på din enhet betyder det dock inte att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av travspel utan att bry dig. Du måste givetvis fortfarande använda ditt sunda förnuft när du spelar och inte klicka på eller ladda ner vad som helst.

Dela inte med dig av dina lösenord till någon annan

Lösenord är den säkerhetsåtgärd som skyddar oss från att någon kommer åt vår personliga information när vi surfar online. För att förhindra att någon stjäl din information eller lägger händerna på dina vinstpengar vunna i trav är det viktigt att du håller dina lösenord för dig själv. Minst lika viktigt är det att du använder dig av starka lösenord som inte vem som helst kan komma på.

Genom att använda dig av starka lösenord och inte dela med dig av dem till någon minimerar du risken för att en hacker lägger händerna på dina privata upplysningar drastiskt. Men visst är hackers klipska och kan fortfarande komma åt ditt spelkonto. Därav vikten av de andra säkerhetsåtgärderna också för att känna dig trygg när du spelar på trav online!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0